حرکت از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب در هر پدیدهای میباید براساس تعاریف و سازوکارهای منظم و حساب شده صورت پذیرد. امروز نیز حراست در دستگاه ها وسازمانها در آغاز راه حرفهای شدن است و راهبردهای مناسبی را میطلبد تا از وضعیت حاضر به وضعیت مطلوب که همانا تفکر حرفهای، تحلیل حرفهای، عملکرد حرفهای و بازخورد حرفهای است برسد. استراتژیها شکل دهنده بروندادهای کوتاه مدت و بلندمدت سازمانی و بیانگر روح حرکت جمعی سازمان و مسیر اصلی این حرکت است.
- طبق این استراتژی سه مسئله پیش روی حراست ها در جهت رسیدن به وضعیت مطلوب ورسیدن به راهبردهای مناسب قرار میدهیم..
الف) چه اهدافی باید محقق گردد
ب) روی کدام فرایندها و محورهای عملکردی باید تمرکز کرد.
ج) چگونه برای بهره برداری از فرصت های محیطی و مواجهه با تهدیدهای محیطی به منظور ارتقای سطح بهره وری سازمان باید اقدام کرد و چه فعالیتهایی انجام گیرد.
- استراتژی به واقع نوع نگاه مدیران ارشد سازمان به مسیری تعبیر می شود که می باید طی گردد تا اهداف، رسالتها و مأموریتهای سازمان به سرانجام رسد. جالب اینجاست که این نکتهها در مورد نهادی همانند حراست از ظرافت خاصی برخوردار است که در دل خود تنوعی ویژه دارد. برای حراست، رسیدن به اهداف و نتایج بلند مدت درون یک سازمان نیازمند مبادرت به به کارگیری انواعی از استراتژیهای مختلف در سطوح متفاوت از مدیران ارشد سازمان گرفته تا پائینترین ردههای کاری است.
- بدیهی است تدوین و اجرای استراتژیها نیازمند سبک و سیاق ویژه است که بدان مدیریت استراتژیک یا راهبردی گویند. مدیریت استراتژی فعالیت های مربوط به بررسی، ارزشیابی و انتخاب استراتژیها، اتخاذ هر گونه تدابیر درون و بیرون سازمانی برای اجرای این استراتژی در نهایت کنترل فعالیتهای انجام شده را در بر میگیرد.
- مفهوم مدیریت استراتژی برای حراستها شامل دو سطح کلان سازمان یعنی تحلیل استراتژیهای کلان سازمان در مأموریتهای خود و نظارت بر آنها و دیگری تدوین استراتژی برای رفتار حراستی و پیشبرد مأموریتهای حراستی است که به آن خواهیم پرداخت.